Tortuguero

tortugueroDe plek waar in de zomer massa’s toeristen naartoe gaan om schildpadden hun eieren te zien leggen en vervolgens om deze eieren te zien uitkomen. Nu wij er heen gaan is het daar niet het seizoen voor, maar nog steeds een prachtige plek. Stranden, rivieren en mangrovebossen. Ja ja, wij gaan gelijk naar de krokodillen!

Alleen er komen is al een avontuur. Niet alleen moeten wij door de auto-jungle van San Jose zien te komen. De plek waar wij heen gaan is niet per auto bereikbaar.  Wij moeten dus de auto naar een parkeerplaats rijden en daar op een veerbootje stappen. Alleen staat die parkeerplaats op geen enkele kaart. De eerste uitdaging dus! Gelukkig hebben wij 2 wegenkaarten en een navigatiesysteem, en weten wij de coördinaten…. het zou goed moeten komen dus!

Wij slapen de komende nachten in een lodge, hier vind je de website van ons hotel. Wij zijn van plan lekker te gaan wandelen en één of meerdere boottochtjes te gaan maken. National Park Tortuguero schijnt prachtig te zijn!