Cherro chato

Vanochtend heerlijk traditioneel ontbeten in het hotel met gallo pinto en fruit. Tijdens het ontbijt hadden wij prachtig uitzicht op de Arenal. Ook was er een vogelvoederhuis waar ze vers fruit in hadden hangen. Kolibries, vinkjes, toekans en ja hoor! De Montezuma Oropendola! De vogel waar de vader van Gijs 15 jaar geleden naar op zoek was. Wij hebben er nu wel 3 gezien!

Na het ontbijt hebben wij ons klaargemaakt voor de hike. Wat een klim! We zijn de cherro chato opgeklommen. Een inactieve vulkaan naast de Arenal. Het is een klim van ‘maar’ 1.5 km. Een hike waar je 4 uur over zou doen. Het was stijl, glad, modderig, zwaar en absoluut de moeite waard toen we boven stonden. We zijn zelfs nog naar het krater meer afgedaald (dat was helemaal stijl, af en toe bungelde je aan een tak om naar het volgende modder-plateautje te komen). Een prachtig groen meer (groen door de mineralen). Eerst waren we van plan te zwemmen maar de oevers waren erg modderig (we hadden geen zin in blaren) en we hoorden dat er bloedzuigers in het water zaten.

Tijdens de hike hebben we allerlei dieren gezien zoals een nieuwsgierige neusbeer die heel dichtbij kwam, vlinders, hagedissen, slangen, kikkers en harige rupsen.

De afdaling ging sneller dan het stijgen hoewel we allebei een keer goed uitgegleden zijn en wat schaafwonden hebben. In totaal hebben we er 4 uur over gedaan.

Nadat we opgefrist waren hebben we het stadje la fortuna bezocht waar we nog wat wasgoed naar de wasserette hebben gebracht en lekker hebben gegeten. Pizza’s dit keer. Op de terugweg hebben we nog de zeer giftige fer-de-lance slang gezien. Die lag op te warmen op het asfalt aan de kant van de weg. Veilig vanuit de auto een foto genomen, wij hoeven niet op het lijstje van dodelijke slachtoffers die deze slang jaarlijks maakt. Mooi is hij wel! Die stond dus op mijn lijstje van dieren die wij liever niet tegen komen!

Net rondje het donker waren we terug in het hotel waar we nog lekker onze benen tot rust hebben laten komen in de jacuzzi.