De tweede zeedag

Maandag 23 december, de tweede dag dat we alleen op zee ronddobberen. We varen nu tussen Argentiniƫ en de Falkland eilanden in op de Atlantische Oceaan.

Elke ochtend worden we op tijd gewekt, we hebben nog geen wekker nodig gehad. Ze spoelen elke ochtend het dek af waar onze hut zit en de slangen daar voor zitten in het bankje dat onder ons raam staat. Stipt half 7 zijn we dus wakker.

Echt erg vinden we dat niet. Vanochtend zijn we op tijd gaan ontbijten, het buffet is vanaf half 7 toch ook open en dan is het lekker rustig op het schip. Even rustig wakker worden met een ontbijtje en thee ( de koffie is niet echt lekker hier helaas) is niet erg.

Om half 9 was er een activiteit ‘bird watching’. Nou zijn de vogels hier heel eerlijk niet zo heel mooi en zijn we ook geen experts. Het lijken allemaal meeuwen šŸ˜‰

Maar er zit wel verschil in, sternen, stormvogels en albatrossen hebben we gezien en we kunnen ze na vanochtend ook al wat beter uit elkaar houden.

Met fototoestel, verrekijker en ons zelf meegebrachte kaart met de meest voorkomende diersoorten in sub-antarctisch en antarctisch gebied stonden we er helemaal klaar voor.

We zagen er blijkbaar weer uit als echte vogelkenners want we kregen gelijk de vraag of wij ook op de excursie naar de Andes Condor gingen. Daar gaan we niet naar toe, niet dat het ons niet gaaf leek, het is een mooie excursie naar het Andes Gebergte, maar 1100 euro per persoon voor een excursie was voor ons toch boven budget.

We hadden stiekem hoop inmiddels toch ook al walvissen te zien. Evelien heeft gisteren na vertrek uit de haven wel een uur op de boeg gestaan op zoek naar walvissen, omdat er grote kans was dat we orcas of Zuidkapers zouden zien. Helaas toen geen succes, vanochtend ook niet.

Omdat we nu allebei niet fit zijn hebben we daarna rustig op het Lido dek gezeten, waar het aangenaam warm is. Dat is het dek waar het zwembad en buffet restaurant is. Daar hebben we wat gelezen en omdat daar grote ramen zijn nog steeds gekeken of er al walvissen te zien waren. Helaas nog niets. Alleen veel stormvogels en af en toe als je denkt iets te zien, is het zeewier.

’s Middags zijn we naar een paar informatieve praatjes geweest. Verder tussendoor veel rust gepakt, in de hoop dat we snel weer beter zijn.