Golven

Vannacht zijn we meerdere keren wakker geworden door de golven. Gelukkig zijn we allebei nog steeds niet zeeziek. Dat zal ook wel niet meer gebeuren nu denk ik.

Het blijft wel een vreemd gevoel, dat je evenwicht in de war gegooid word door het bewegen van het schip. Soms loop je een trap op en kost het enorme moeite en heb je het gevoel dat de zwaartekracht je tegenwerkt, door het bewegen van het schip.

Het zwembad is veranderd in een golfslagbad. Maar zelfs douchen is een uitdaging op een wiebelend schip. Het is alsof je de hele dag in een achtbaan zit. Gelukkig houden we wel van achtbanen.

Vandaag is geen interessante dag qua uitzichten, alleen zee. We varen tussen Antarctica en Argentinië in, door de Drake Passage. We varen tussen twee stormen in en hebben golven van ongeveer 5 meter.

Er zijn gelukkig genoeg evenementen op de planning gezet om je toch bezig te houden. Zo is er een lezing over Keizerpinguins en één over klimaatverandering.

Maar je kan ook lessen tango dansen nemen (echt iets voor Gijs), spelletjes doen of naar een kookworkshop gaan.

Wij zijn naar de lezing over pinguins en naar de port-talk over de komende havenplaatsjes geweest. En eind van de middag hebben we nog een frisse neus gehaald ( zijn bijna weggewaaid ) boven op het schip.

Vanavond gaan we nog naar een show en kijken we misschien nog wel een film op onze laptop. Hoewel er een tv op de kamer is, is de kwaliteit daarvan zo slecht dat je daar geen film op wil kijken.