Tigre, Argentinië

Vandaag, een zondag, hebben we gedaan zoals de lokale bevolking hier vaak doet en hebben we een bezoek gebracht aan het plaatsje Tigre en de Tigre delta.

Vanaf het hostel zijn we met de metro naar het treinstation gegaan. Daar zijn we op de trein naar Tigre gestapt. Dat werkte allemaal vrij simpel met de ov kaart van hier. We konden alleen nergens vinden wat het kostte, dus de pas nog extra opgewaardeerd, bleek het uiteindelijk maar 18 pesos te kosten, nog goedkoper dan de bus in het centrum. En dat voor een uur in de trein, nog geen 30 cent per persoon.

Vannacht had het flink geregend, gelukkig was het overdag droog. Iets koeler, zo’n 24 graden en hoewel het bewolkt was, viel er niet veel regen meer.

In Tigre hebben we wat rondgelopen door het toeristische stuk, de Puerto de frutas. Daar hebben we ook kaartjes gekocht voor een boottochtje door de delta. Dat was met Spaanse gids, we zaten ook echt tussen de lokale mensen. Er werd vanalles verteld over het leven in de Tigre delta, best interessant. We hadden voor een vrij simpel boottochtje van 1 uur gekozen, een rondje door de delta.

Na de boottocht hebben we wat gegeten in Tigre en nog wat op de markt rondgelopen. Daarna hebben we de trein terug naar Buenos Aires gepakt.