Ranthambore National Park

Een rit van ongeveer 4 uur naar de volgende bestemming. De rit werd halverwege een koffie en toiletstop onderbroken en wat later door de politie, die hield de bus aan. De bus zou te hard gereden hebben volgens de agent en de chauffeur moest betalen. Het duurde niet lang en de weg kon vervolgd worden.
Langs de weg echt uitzicht op platteland. Nog kleinschalig en veel met de hand. Alleen kleine trekkertjes. Vooral veel gerst gezien en stro dat stond te drogen. Ook opvallend veel vlinders. En ovens waarin bakstenen gebakken werden.

Vanmiddag was vrij te besteden. Ik ben met een aantal anderen van de groep in een open voertuig met chauffeur al naar het nationale park gegaan om het fort daar te bezoeken. Het was warm, flink trap lopen, maar zo waard om te bezoeken. Prachtig uitzicht, eekhoorns, apen, pauwen, vleermuizen. Nog geen krokodillen gezien maar die zijn er wel. In dit deel van het park geen tijgers gezien. Even rustig gewandeld en rondgekeken, met wat lokale mensen gekletst en een paar selfies laten maken. We waren de enige toeristen. Het fort zelf was niet open vanwege renovatie, maar de omliggende gebouwen zoals ruïnes en tempels wel.

Het hotel heeft veel groen en een zwembad. Er zijn veel vlinders, gekkos, eekhoorns en hagedissen. Er vliegen savonds ook hele grote vleermuizen.
Mijn kamer is op de begane grond en de komende nachten geen lampje meer dat niet uit kan, maar gezelschap van een gekko boven mijn bed. Die is welkom, want die eet insecten zoals muggen.

Vroeg op safari in het nationale park, of eigenlijk niet zo heel vroeg want er waren er twee die zich verslapen hadden. Ondertussen was er thee en vlogen er vleermuizen over. We zouden om 6 uur vertrekken. Hoewel de groep er niet op wilde wachten, wilde de gids dat wel en vertrokken we dus 40 minuten later pas toen de zon al vol op was.

Geen tijgers gezien, wel veel hertjes, pauwen, een beer, antilopen,  een schildpad, veel vogels en apen.

Verder even lekker wat vrije tijd deze dagen om uit te rusten of er zelf op uit te gaan.

Ik had de extra safari hier ook nog geboekt. Dat was in een kleine jeep met z’n zessen dus wat rustiger. Ook toen geen tijgers, wel pootafdrukken.  En konijntjes! Ook een aantal grote leguanen. En prachtige landschappen.