Bijna vakantie

map_of_costa-ricaNog 1,5 week en dan vertrekken wij op vakantie. Een vakantie waar wij lang naar hebben uitgekeken en heel veel zin in hebben! Normaal gaan wij niet zo lang en ver op reis. Maar omdat Gijs al sinds ik hem ken terug wil naar Costa Rica, waar hij als kind geweest is, vonden wij het een goed idee om op onze huwelijksreis naar Costa Rica te gaan. Omdat het met mijn gezondheid, alle drukte rond de bruiloft en mijn bedrijf niet zo goed uit kwam eind januari, hebben wij besloten eind dit jaar pas de reis te gaan maken. Gelukkig heb ik nu meer energie en hebben wij nog even extra kunnen sparen, zodat het een onvergetelijke vakantie kan gaan worden!

Costa Rica ligt in Midden-Amerika en is een vrij populaire vakantiebestemming voor Amerikanen. Voor Europeanen is het wat minder bekend. Het is een land met een warm klimaat en een prachtige natuur. Van heerlijke tropische stranden, tot (actieve)vulkanen en regenwouden.

Wij hebben een auto gehuurd en gaan vijf weken lang het land door rijden. Wij hebben vooraf al wel de overnachtingen vastgelegd. Daarbij zitten een aantal leuke lodges maar bijvoorbeeld ook overnachtingen in een boomhut. Op elke plek blijven wij 3 tot 5 nachten, zodat wij rustig de tijd hebben om alles te bekijken. Plekken waar Gijs de vorige keer helemaal van onder de indruk was, zoals bijvoorbeeld Manuel Antonio, schijnen erg toeristisch te zijn geworden. Wij gaan daar wel heen, maar door de huurauto kunnen wij als het daar echt te druk is ook in de auto stappen en een rustigere plek op zoeken.

Tijdens onze reis zullen wij proberen af en toe een korte blog te posten. De meeste hotels (niet alle) hebben wifi dus via onze telefoons zou het moeten lukken een kort verhaaltje en wat foto’s te posten. Zo niet, dan zien jullie het wel als wij weer thuis zijn 😉 Wij gaan vooral genieten van de natuur, de mensen, de rust en elkaar!