Aapjes kijken

15 jaar heeft Gijs er naar uitgekeken om terug te gaan maar deze plek. Helaas… het is echt een tegenvaller.

We gingen even na 7 uur het park in. Het was toen nog rustig. We hebben twee apensoorten, een agouti (soort kleine capibara / grote cavia), wasberen, verschillende vlinders, vogels en hagedissen gezien. Het pad was breed en verhard en om de honderd meter stond een plattegrond of informatiebord. Niet echt avontuurlijk dus. We besloten naar het verste strand te lopen en hadden onze snorkels ingepakt. Bij het verste strand bleek dat je er niet op mocht. Dan maar een strandje terug maar daar waren veel rotsen en stroming. We hebben tot aan onze knieen in het water gestaan en toen besloten dan toch maar naar het grote strand te gaan. Daar stonden inmiddels al ruim honderd toeristen. Een eindje het strand op gelopen en een rustig plekje kunnen vinden. De apen en wasberen zaten al te azen op eten. Bij de ingang van het park kreeg je al tassencontrole en je mag geen snacks mee het park in nemen. Wij hadden slotjes meegenomen en onze tas goed afgesloten en met het kabelslot aan een boom vast gemaakt.

We hebben een tijdje gezwommen en gesnorkeld in het warme water en toen zijn we weer terug gegaan het park uit. Hoewel het strand adembenemend mooi is, was dit voor ons echt te toeristisch. Op de terugweg kwamen we nog een paar honderd toeristen tegen die aapjes aan het kijken waren.

Terug bij het hotel (het was nog maar 10 uur sochtends) hebben we watermeloen gegeten en zijn we daar naar het strand gegaan.

Helaas is Evelien wel gestoken door een kwal. Het valt gelukkig mee, het prikt alleen een beetje. Het was niet helemaal haar dag want ze was ook niet helemaal fit. ’s Middags en ’s avonds dus maar in de buurt van het hotel gebleven.

’s Avonds hebben nog wel romantisch een wandeling over het strand gemaakt bij zonsondergang. Daarbij nog aapjes, krabben, kreeftjes, pelicanen, een hagedis en vleermuizen gezien. Bij ons hotel zitten op de veranda ook gezellig een aantal gekko’s.

Aapje bij het hotel

Aapje bij het hotel

IMG-20151208-WA0011