Gifkikker

Wat een regen! Vannacht en vannochtend heeft het alleen maar geregend. Tijdens het ontbijt zaten we op het overkapte terras. We kregen eerst een flinke fruitsalade en jus d’orange. Daarna gallo pinto met een dikke plak gebakken turrialbakaas, ei en een tortilla. Alsof dat nog niet genoeg was kwam er ook nog een toetje, een flinke plak cake. Tijdens het ontbijt hebben we vogeltjes en eekhoorns zitten kijken ( ook de orapendola kwam voorbij).

Na het ontbijt hebben we de spullen ingeladen en zijn we gaan rijden. Onderweg hebben we veel regen gehad. De rit begon door de bergen met prachtige uitzichten maar het werd na een tijdje vlakker. Daar was de ene na de andere bananenplantage. We hebben alle bekende merken voorbij zien komen. Ook zagen we veel terreinen met zeecontainers en vrachtwagens voor het vervoeren van de bananen.

Cahuita ligt in de provincie Limon. Er is ook een stad genaamd Limon. Daar zijn wij doorgereden. Wij zijn deze reis al meerdere keren gewaarschuwd dat we in Limon op onze spullen moesten passen en echt niets in onze auto moeten laten liggen.
We zijn niet gestopt in de stad maar je ziet dat het een armere plek is dan de plaatsen waar we hiervoor zijn geweest. Onderweg rook je regelmatig de hennepgeuren. De bevolking bestaat voor een groot deel uit Jamaicanen en Chinezen, maar weinig Costa Ricanen.

In Limon reden we opeens letterlijk naast de zee. Voor je idee zou de weg bij hoog water onderlopen. In de zee – hoe kan het ook anders – diverse containerschepen.

Cahuita ligt ongeveer 40 km onder Limon. In cahuita is de bevolking minder arm. Er wonen hier ook veel buitenlanders zoals Europeanen en Amerikanen. Zo is de eigenaar van het hotel waar we verblijven uit Oostenrijk.

We hebben een best net huisje, helaas een zonder keuken dus het wordt 3x per dag uit eten gaan. Heel erg is dat niet hoor! Op weg naar ons huisje kwamen we al een agouti tegen ( soort grote cavia die hoog op zn pootjes loopt) en op ons terras zat een gifkikker. Die lijkt hier zijn territorium te hebben want hij blijft er ook echt. Ons huisje staat midden in de natuur. Agouti’s, kikkers, eekhoorns, hagedissen, vogels (ook hier weer de orapendola) en krekels om ons huisje heen. Het park bestaat uit 6 huisjes/bungalowtjes en heeft een zwembad.In Cahuita was het gelukkig eindelijk droog. Nadat we de spullen in het huisje gezet hadden zijn we op ons terras gaan zitten. Evelien trok de deur dicht, je wil immers niet dat er een gifkikker in je bed zit. Ze had er even niet bij nagedacht dat de sleutel nog binnen lag. Gijs heeft nog een tevergeefse poging tot inbraak gedaan, hij miste echter de middelen om binnen te komen. De schoonmaakster in het huisje naast ons bood uitkomst en heeft de deur voor ons opengemaakt.

Na een tijdje gezeten te hebben zijn we de omgeving gaan verkennen. Vlak bij ons huisje is het strand al. Echt prachtige stranden met donker zand. Onderweg kwamen we nog brulapen tegen. We zijn doorgelopen naar het centrum waar veel restaurantjes en souvenirwinkeltjes zijn. De ingang naar Cahuita NP is daar ook. Daar zijn we nu nog niet in gegaan. Wel hebben we een bezoekje gebracht aan de supermarkt. Evelien besloot wat lokale specialiteiten uit te proberen en zit op dit moment aan de piña y carambola.

Daarna zijn we nog naar de bank gelopen. Gijs kan nog steeds niet pinnen. Evelien wel maar ze maakte een foutje waardoor ze ipv. 200000.00 colonne 2000.00 pinde. Ongeveer 4 euro. Al die nullen zijn we helemaal niet gewend en de automaten hier gaan panisch piepen als je niet snel genoeg bent. Dan maak je wel eens een foutje. Nog een poging lukte het om nog 50000.00 colonne bij te pinnen, toen zat ze aan de daglimiet van het automaat.

Nu zitten we lekker op het terras van ons huisje. Gijs aan het imperial bier en Evelien aan de piña y carambola. Straks nemen we nog een duik in het zwembad.