Santa Elena

Gisteravond heeft het flink geregend. Uiteindelijk hebben we een korte versie gedaan van de route die we hadden willen lopen. Helaas hebben we geen zoogdieren gezien. Wel vijf soorten kikkers en een bidsprinkhaan.

De natuurwandeling van het hotel wilden wij een tweede kans geven. Gelukkig was het vanochtend ook nog regenachtig en waren er daardoor niet veel mensen die mee wilden. Wij stonden er en 5 Amerikanen. We hebben twee slangensoorten, toekans en papegaaien gezien. De gids woont al lang in het gebied en had interessante verhalen over hoe het voor de bevolking was toen ze er achter kwamen dat de Arenal berg een vulkaan bleek te zijn, hoe ze 2x moesten verhuizen (1x voor de eerste uitbarsting en 1x voor de bouw van het stuwmeer) en over slangen van 8 meter in het Arenal meer. Ook wist hij veel over de bomen en plantensoorten te vertellen.

Daarna hebben we uitgecheckt en zijn we gaan rijden. Het was een mooie rit om het meer, ook al was het niet helemaal helder. Het regende af en toe en soms kwam de zon weer flink door. We zijn onderweg een paar keer gestopt om heel hollands een boterhammetje met jam te eten.
Ongeveer 32 km voor we op de plaats van bestemming waren maakte de asfaltweg plaats voor hobbelige grindweggetjes. Gijs weer in zijn nopjes met het offroad rijden. Het was dit keer best stijl en er liepen veel loslopende koeien rond.

Het hotel waar we nu zitten is wat apart. Apart in de zin van het ruikt er raar, ze spreken er alleen spaans en hoewel we gereserveerd hadden met creditcard stonden ze er op dat wij contant betaalden. Ook is er geen kluis, ook niet bij de receptie. Vervelend omdat je dan de hele tijd met je waardevolle spullen moet slepen.

Nadat wij de spullen op de kamer hebben gezet zijn wij het stadje, Santa Elena, in gegaan. Het is eigenlijk meer een dorpje want het is 1 blok, 4 straatjes in een vierkant ,en dan heb je het stadje gezien. We hebben in het stadje burrito’s gegeten. Het stadje is maar klein maar ligt wel tussen twee nationale parken in: Santa Elena en Monteverde. Er zijn een aantal flinke souvenirwinkels maar ook ‘gewone’ winkels zoals een supermarkt, apotheek, slager en bouwmarkt.

Voor morgen hebben we een pakket geboekt om ons een dag zoet te houden in het Santa Elena national park. We starten met een zip-line en een tarzan swing, dan een vlindertuin, kolibrietuin, lunch en een tocht over hangende bruggen boven het woud.