Rustdag

Met de troptische temperaturen op het moment, en na de excursie van gisteren, vandaag toch maar voor een rustdag gekozen.

De excursie van gisteren was toch redelijk zwaar, hoewel we nergens last van hebben moet Evelien wel oppassen dat ze niet over haar grenzen heen gaat. En dan was het gisteren een excursie die voor hier omschreven werd als een excursie met ‘light hikes’.

Voor vandaag hadden we eigenlijk een excursie naar de zoutvlaktes en flamingo’s op de planning staan. Maar omdat we voor morgen een nog gavere excursie geboekt hebben, hebben we de excursie van vandaag afgezegd. We denken dat het anders toch iets te veel zal worden. Voor vandaag geven ze namelijk ook 31 graden af en de excursie was precies in de middag.

Eerst hebben we uitgeslapen, toen ontbeten. Dit keer waren er croissantjes bij het ontbijt. We hebben gelijk doorgegeven dat we morgen niet in het hotel ontbijten, de excursie morgen begint namelijk erg vroeg en is inclusief ontbijt.

Daarna zijn we naar het centrum gelopen, zelfs op zondag is er veel open, alles eigenlijk wel.

We hebben lekker in de schaduw gezeten. Het tempo ligt laag met de hitte en je wil niet anders dan schaduw opzoeken. Al snel kwam er een hondje onder de bank bij ons liggen, die diep in slaap viel. Ook voor hem tijd voor een rustmoment.

Op een gegeven moment gingen er twee nederlandse meiden op een bankje een eindje naast ons zitten, die naar huis probeerden te bellen. De wifi was alleen te slecht dus dat lukte niet goed. We hebben ze dus maar van ons internet gebruik laten maken om alsnog te kunnen bellen.

Ontbijt in het hotel

Daarna hebben we een ronde gelopen om wat boodschappen te doen. Koekjes en repen voor mee op de excursie morgen en scheerschuim en tissues voor Gijs. Die had inmiddels al een aardig baardje, en nog steeds last van hooikoorts. Ook hebben we snoepjes tegen hoogteziekte gekocht.

Daarna hebben we pizza gegeten als lunch. Vanavond eten we waarschijnlijk iets van een salade ofzo, dat is aangeraden als je de bergen in gaat. Geen vlees, geen alcohol, vooral plantaardig voedsel. Dat doen we dus ook maar braaf, om hoogteziekte te voorkomen. Nu weten we ook gelijk waarom er hier bij elk restaurant wel vegetarische en vegan gerechten op de kaart staan.

Rond siesta tijd (tussen 1 en 3) zijn we terug naar het hotel gegaan. Daar viel de stroom uit, en aangezien de gebouwen hier nauwelijks ramen hebben, is het dan dus ook echt heel donker. Gelukkig duurde het maar een paar minuten. Er waren vandaag een aardbevingen net iets naar het noorden van hier, zou kunnen dat het daar door kwam. Nou zijn er wel dagelijks aardbevingen hier in de omgeving, dus gek is dat niet.

Als avondeten hebben we een groenteschotel voor 2 personen op, nog wat extra water gekocht en toen weer naar het hotel gegaan om de tassen in te pakken voor morgen, en vroeg te gaan slapen.