Flutterby house

Gisteren zijn wij na het ontbijt en een strandwandeling vertrokken uit Manuel Antonio. Normaal zou het een uurtje rijden zijn maar Uvita maar er was een weg afgezet en op de snelweg was een ongeluk gebeurd. We hoefden niet de kant van het ongeluk op maar het duurde even voor we bij de afslag konden komen. Daarna verliep de reis goed.

Het flutterby hostel is echt een leuke plek. Je hebt hier slaapzalen waar je een bed kunt huren en eigen ‘kamers’. Wij slapen in the penthouse. Onze eigen boomhut. Eigenlijk is het een vloer, een golfplaten dak en een paar wanden met luiken die open staan. Er is ook een balkonnetje en een hangmat. Eigenlijk slaap je gewoon buiten onder een klamboe.

Het aantal insecten valt ons nog mee maar dat kan ook komen door onze huis-gekko’s. Vannacht is Evelien wel een paar keer wakker geworden van hun geluid. Het klinkt net of ze je uitlachen. šŸ˜‰ Verder hoor je hier veel krekels en vogels. Vannacht en vanochtend waren er ook brulapen te horen. Even wennen weer aan de geluiden dus!

Gistermiddag hebben we al even het nationale park bezocht en op het strand gelopen en gezeten. Het was toen hoog water en daardoor was er niet veel strand. Het is hier veel minder toeristisch dan manuel antonio. Je merkt het al aan de toegangsprijs voor het park: 16 dollar voor manuel antonio of 6 dollar hier.

Vandaag gaan we snorkelen en een surfplank huren. Morgen gaan we paardrijden.We hadden ook een whale watching boottocht willen doen maar het seizoen voor de bultruggen begint half december. We zijn dus net wat vroeg en hebben besloten de tocht vanuit onze volgende bestemming te doen.