Hot springs

Vanochtend waren we van plan om met een gids over het hotelterrein (ruim 800 hectare) te lopen. De “free nature walk” die dit hotel dagelijks aanbied. Maar toen we stonden te wachten irriteerden we ons al aan de andere mensen en besloten we zelf een blokje te lopen over het terrein. Wij zijn zelf ook al aardig goed in het vinden van dieren hier hebben we gemerkt. We hebben weer verschillende mooie vogels gezien, de orapendola, vinkjes en een aantal kolibrie-soorten, drie soorten kikkers en brulapen. Ook zijn we nog even het seismologisch museum in geweest.

Op aanraden van een collega van Gijs zijn wij daarna naar de Baldi hot springs gegaan. Op weg er heen was er nog een kleine verkeersopstopping omdat er een groep van zo’n 20 neusberen op de weg liep.

De hotsprings waren de moeite waard. Heerlijk bijkomen van de hike van gisteren in warme baden gevuld met bergwater. En een aantal glijbanen die in Nederland vast niet door de veiligheidseisen zouden komen, zo hard ging het! Sommige baden waren zo heet, dat het bijna niet te doen was. Er was ook een koud bad, de watertemperatuur daarvan was bijna Hollands, 20 graden 😉

Daarna zijn we naar La fortuna gegaan. Daar hebben we getankt, de was opgehaald, een brood gekocht en lekker opgegeten in het park en een rondje door de souvenir winkels gedaan. Daarna zijn we weer naar het hotel gegaan.

We zijn vanavond van plan om in het donker te gaan wandelen over de trails van het hotel, wie weet zien we dan nog andere dieren dan overdag! We hopen bijvoorbeeld opossums, een mexicaans stekelvarken, boskonijnen, katoenstaartkonijnen, vleermuizen, poema’s, jaguars, kinkajou’s, peccary’s of wasberen te zien. En wie weet nog wat vogels, kikkers en hagedissen.