Jaguar Rescue Center

We hadden graag willen snorkelen maar het weer zit niet mee waardoor het water troebel is. Het doet elke dag wel een flinke tropische bui. De temperatuur is heerlijk hoor, rond de 30 graden. En de zon komt ook regelmatig te voorschijn. Maar als we gaan snorkelen willen we wel graag wat zien. Anders is het zonde van de 70 dollar per persoon. Daardoor hebben we andere plannen gemaakt.

Vandaag stond er nog een dierenopvang op het programma, het jaguar rescue center. Www.jaguarrescue.com

Eerst zijn we naar Puerto viejo gegaan waar we even hebben rondgekeken. Daarna zijn we doorgereden naar de dierenopvang.

Het bezoek aan de opvang was leuk. We hebben veel dieren gezien: kikkers, uilen, valken, havikken, papegaaien, parkieten, kaaimannen, krokodil, ocelot, toekan, wasberen, miereneters, luiaarden, apen, slangen, baby eekhoorns, baby wasberen, baby opossum en een pelikaan. Bij de rondleiding l
iep ook een Nederlands meisje mee die een half jaar vrijwilligerswerk gaat doen in de opvang. De gids legde uit hoe de dieren binnen gekomen waren: vaak door de politie gebracht omdat ze niet als huisdier gehouden mogen worden. De kaaimannen waren door een man gebracht die het zwembad van zijn nieuw gekochte huis ging schoonmaken en door een vrouw die er een in de douche van haar hotel vond. Verder veel dieren die aangereden zijn of moederloos gevonden worden.

Na het bezoek aan de opvang zijn we lekker bij het zwembad in de zon gaan zitten.