Luiaards

Vandaag stond een bezoek aan het sloth sanctuary (luiaard opvang) op het programma. Om 8 uur startte daar een tour. Het begon met een boottochtje om de slots op het terrein te bekijken. Helaas waren ze goed verstopt. Daarna ging het verder met een rondleiding langs een aantal verblijven. Sloths die als baby in de opvang komen, kunnen niet succesvol worden uitgezet. Deze dieren blijven in de opvang wonen. Volwassen dieren kunnen wel opnieuw uitgezet worden als ze zijn genezen. De sloths die in de opvang zitten zijn daar om verschillende redenen gekomen: bijvoorbeel vast in prikkeldraad, geelektrocuteerd door een hoogspanningskabel, aangereden, door een hond gebeten, uit de boom gevallen, verstoten door de moeder of ondervoed door verkeerde kaakstand.

Nadat we een aantal van de verblijven bekeken hadden ging de rondleiding verder in de nursery, de kraamkamer. Geen hele kleine babyluiaarden daar. Dieren onder een half jaar oud zitten daar. Normaal blijft een sloth tot 8 maanden bij zijn moeder. De sloths in de kraamkamer hadden allemaal een knuffel als surrogaatmoeder. Ze zaten in hondenbenches met boomtakken en hangmatten om te klimmen ook hadden ze handdoekken om zich tussen te verstoppen. Ze proberen ook sloths te koppelen zodat ze steun aan elkaar hebben maar dat lukt niet altijd, dan gaan ze vechten. We hebben heel wat sloths gezien en heel wat over ze geleerd.

’s Middags zijn we naar het strand gegaan. Er is hier door klimaatverandering geen strand meer dus we hebben niet kunnen zitten. We hebben een tijdje gezwommen en zijn toen bij het zwembad gaan zitten.