Kerstdagen

Eerste kerstdag. Wij vetrekken vandaag uit Cahuita en laten het strand achter ons. Wij gaan richting San Jose. Daar gaan wij de kerstdagen doorbrengen. Wij slapen opnieuw in het Gran Hotel Costa Rica.

kerst

De week tussen kerst en oud en nieuw is het erg druk in Costa Rica. De Amerikanen hebben dan kerstvakantie en dat schijnt voor flinke file’s en enorme drukte te zorgen. Daarom hebben wij besloten om op eerste kerst naar San Jose te gaan en daar de huurauto in te leveren.

Wij zitten opnieuw in het hotel midden in het centrum, omdat het ons wel leuk leek om de vakantie feestelijk af te sluiten.  In San Jose is er tussen kerst en oud en nieuw genoeg te doen.  Op 26 december is het “El Tope Nacional”. Een jaarlijkse parade met paarden door het centrum van San Jose.  Op 27 december is het San Jose Carnaval. Met praalwagens en live muziek.  Ook is het vanaf eerste kerstdag tot begin januari “Zapote Fiestas”, dat is een soort kermis. Op de 28e stappen wij weer in het vliegtuig naar huis, waar wij de 29e landen.