Nevelwoud

Ons hotel is niet meer dan een huisje met een paar stenen onderdelen en verder hout en golfplaten. De hele nacht heeft het flink gestormd en geregend, zo hard dat we ons af vroegen of het dak er nog op zou zitten als we wakker werden. Alles aan het gebouw rammelde, de ramen klapperden en de regen tikte luid op het dak. Gelukkig zat het er nog wel op vanochtend!
We zitten nu in een streek waar de regen ook wel te verwachten is. Het is niet zo vervelend als de regen in Nederland omdat het hier niet koud is. Gedurende dag is het 25 – 30 graden. ’s Nachts koelt het af naar 17-18 graden. Wel zo lekker want dan is het niet zo benauwd en plakkerig warm om te slapen. Overdag is de kledingkeuze wel lastig. Trek je een regenjas aan voor de regen is het zo vochtig warm dat je onder je regenjas nog nat bent.

Het ontbijt was weer heerlijk; fruit, wafels en scrambled eggs. We waren eerst van plan te paard het monteverde woud in te gaan maar gezien het weer besloten we maar te voet het park te verkennen. Paardrijden kan werkelijk in elk park wat we bezoeken dus dat stellen we nog even uit.

We hebben een flinke wandeltocht gemaakt door het Monteverde park. In de regen. We kwamen onderweg nog ‘bekenden’ tegen die in Arenal in het zelfde hotel zaten en ook de cherro chato beklommen. Hun volgende stop is ook manuel antonio, als we ze weer tegen komen trakteren we ze op een drankje.

Het nevelwoud is mooi. Sommige stukken is het net of je in de wolken loopt. We hebben niet zo veel dieren gezien omdat het de hele tijd regende. Een aantal vogelsoorten, rupsen en een hagedis. We zagen wel mooie, hoge dikke bomen (primary forest), orchideën en een waterval.
We hebben weer bij de Taco Taco in het stadje gegeten. Vanavond gaan we nog op een night tour, met gids. We zijn benieuwd wat we tegen gaan komen.