Waterval

Gistermiddag hebben we niet veel bijzonders gedaan. Gijs heeft een middagdutje gedaan on de hangmat en Evelien heeft een boek gelezen.

Gisteravond was er een feestje in het hostel, omdat het 6 jaar bestaat. Er waren gasten en dj’s en het was de hele avond happy hour. Een beetje druk en lawaaierig en Evelien was niet zo fit dus we hebben op het balkon van onze hut gezeten.

Evelien lag lekker te lezen in de deuropening van onze hut toen er *plof* een gekko 5 cm bij haar gezicht vandaan op de grond kwakte. We weten niet wie er meer schrok, de gekko of Evelien. De gekko is snel weer tegen de muur op geklommen en heeft daar de rest van de nacht gezeten.

Vanochtend zijn we maar de waterval gelopen. Het was ruim een uur lopen. Nadeel was alleen dat er bijna geen schaduw was en de temperatuur vandaag ongeveer 35 graden is, zonder wind. We geloven niet dat we het ooit eerder zo warm hebben gehad.

Na iets meer dan een uur lopen kwamen we aan bij de waterval. Je kon van de waterval afglijden en in de verschillende plateus van de waterval zwemmen in heerlijk koud water. Na een tijdje kreeg Gijs zelfs kippenvel en zijn we er weer uit gegaan.

Op de terugweg zijn we nog naar de supermarkt gegaan om twee flessen water uit de koeling te kopen. Niet omdat we dorst hadden, maar alleen maar om in ons nek te houden tijdens het lopen zodat we verkoeling hadden.

’s Middags zijn we naar het strand in het nationale park geweest. De zon werd toen ook wat minder fel, af en toe een wolkje er voor, wat wel verfrissend is.

Inmiddels weten we ook waarom het surfen zo zwaar was, het is hier een plek waar gevorderden surfen. De stroming is niet gevaarlijk maar er is een hele lange branding met veel en sterke golven. Je merkt het ook als je gaat zwemmen, de golven zijn zo sterk dat de haarelastiekjes uit het haar van Evelien werden geslagen en je bikini of zwembroek in een golf niet meer helemaal zit waar hij hoort.

Vanavond en vannacht nog even genieten van dit plekje en van onze boomhut, morgen gaan we weer door naar de volgende bestemming.