Knol-hobbelen

We hebben weer heerlijk geslapen in onze boomhut. Als het thuis niet zo koud was zou je overwegen daar ook zo’n hut te bouwen. Inclusief gekko’s tegen de insecten dan wel!

Na het ontbijt, natuurlijk gallo pinto: rijst met bonen, een eitje en fruit, zijn we op pad gegaan. Eerst nog even naar de supermarkt om water en pinnen bij de bank. Openingstijden zoals bij ons hebben ze niet echt, alles is s ochtends vroeg open en s avonds laat ook nog.

We hadden onze rit geboekt bij Rancho la merced. Er stonden toen we aankwamen maar 3 paarden klaar. We bleken de enige twee te zijn voor de rit van vanochtend. Eerst kregen we een helm (die was optioneel maar die hebben we allebei netjes opgehad) en uitleg over het paardrijden hier. Als je de teugels vastpakt zoals het ons hier geleerd wordt gaat je paard achteruit. Hier is het een hand aan de teugel en een hand los. Die losse hand kon je volgends de gids gebruiken om iemand te groeten of de zon uit je ogen te houden. Wij hebben hem vooral gebruikt om foto’s en filmpjes te maken en dieren aan te wijzen. Als je wil dat je paard harder gaat moet je voorover leunen en kusgeluidjes maken.

Na die instructie zijn wij opgestapt. Evelien reed op een bruine merrie genaamd Lola en Gijs een witte hengst genaamd Canoo.
Canoo bleek een beetje traag te zijn en humeurig naar de merries die mee reden maar alles is goed gegaan.
De manen van de paarden knippen ze deels af hier. De paarden zonder voorpluk zijn hengsten en de merries houden hun ‘pony’ wel. Een deel van de manen op de hals worden ook kortgeknipt, op een stukje na om aan vast te houden.

Het was een leuke rit langs de ranch, waar we nog een grote leguaan zagen, door het bos, over velden en door een aantal riviertjes. Uiteindelijk kwamen we bij een mooie waterval waar we kikkers hebben gezocht en hebben gezwommen. Daarna zijn we weer terug naar de ranch gegaan. Onderweg hebben we allerlei dieren gezien zoals kikkers (en kikkerdril en visjes), apen, roofvogels, vlinders, vissen, vleermuizen en vogels, waaronder weer de ora pendola.

Mocht je ooit naar Costa Rica gaan raden wij een verblijf in het flutterby house in Uvita en het paardrijden bij Rancho La Merced zeker aan!

Op de terugweg hebben we bij de bakker nog wat broodjes gekocht. Het is altijd verrassing wat er in zit, soms kaas, jam, fruit of kip. Er zat nu een pittig broodje bij met pepers er in. Fijn om daar achter te komen als je een grote hap hebt genomen haha!