Zon, zee en strand

Vanochtend na opnieuw een stevig ontbijt zijn we vertrokken richting manuel antonio. Wat een prachtige route! Aan de ene kant heuvels, bergen en valleien. Aan de andere kant de pacific. Al snel liep de temperatuur op tot boven de 30 graden. Daar waren we aan toe na alle regen.

Het ene na het andere wauw moment tijdens de route. Voor de Freek Vonk kijkers: we kwamen over de brug waar hij krokodillen had gefilmd en langs de palmplantages.

We waren vrij vroeg in Manuel antonio, onze kamer was nog niet klaar. Gelukkig was er een ruimte waar we onze backpacks achter konden laten en zijn we het stadje Quepos in gegaan. Het nationaal park is op maandag gesloten. Het stadje was warm, benauwd en stonk naar riool en uitlaatgassen. Er was niet zo veel aan en we konden ook niet echt een leuk plekje vinden om te lunchen. Uiteindelijk hebben we bij de subway een broodje gegeten en boodschappen gedaan bij de wallmart. Daarna zijn we weer naar het hotel gegaan.

We waren om 2 uur terug bij het hotel maar op de handdoeken na was de hotelkamer klaar. De handdoeken kwamen ze netjes later brengen. We zitten nu in een soort appartementje. Er zou een kookplaat zijn maar dat blijkt een magnetron te zijn. Gelukkig weet google ook hoe je pasta in de magnetron maakt 😉

Nadat we de spullen op de kamer hadden gezet en een wasje hebben gedaan zijn we naar het strand gegaan. Ongeveer 30 meter bij onze kamer vandaan, heerlijk! Lekker warm zeewater, hoge golven en heremietkreeftjes die druk over het zand heen en weer rennen. Het is echt paradijs hier!

We zijn de komende dagen eigenlijk niet veel van plan. Genieten van zon, zee en strand. Morgen gaan we het nationale park verkennen en daar lekker op het strand zitten.