Manuel Antonio

manuelantonio2Daar gaan we dan, op naar Manuel Antonio. Bijna 15 jaar geleden voor Gijs één van de hoogtepunten van de Costa Rica reis. Helaas is er overal te lezen dat het erg toeristisch is geworden en daardoor niet zo leuk meer is. Brutale apen omdat ze te veel gevoerd zijn, overal mensen, rommel op de stranden…

We gaan kijken of we toch nog een rustig stukje paradijs kunnen vinden! Manuel Antonio is één van de bekendste nationale parken van Costa Rica. Er leven honderden diersoorten, alleen al in dit park. Zo is er in februari van dit jaar nog een kikker ontdekt die sprekend op Kermit lijkt! Wat we precies gaan doen hangt een beetje af van hoe druk het is, maar gelukkig zijn wij wel in het laagseizoen aan het reizen. Wij hopen dus dat het met de drukte mee gaat vallen. Wij zijn van plan om een zonsopgang-tour door het park te doen met een gids en /of een nacht-tour.  Ook hier kan weer worden paardgereden, maar wij weten niet of we dat gaan doen. Het ligt er een beetje aan hoe druk het overal is. Als het te druk is naar onze zin wijken wij misschien wel uit naar één van de andere kustplaatsjes of wel rustige zandstranden aan de South Pacific Ocean. Wij slapen de komende nachten in Hotel Verde Mar.