Kerst op de Zuidpool

Al jaren wil ik graag naar Antarctica. Pinguïns zien op de plek waar ze echt thuis horen. Regelmatig keek ik naar mogelijkheden om aan boord van expeditieschepen naar het continent te gaan. Maar voor ons was het prijskaartje altijd veel en veel te hoog. Tot ons oog vorig jaar op een betaalbare Zuid-Amerika & Antarctica cruise viel.

Geen voet aan land op het continent, maar wel “scenic cruising” zoals ze het mooi verwoorden. Met andere woorden, je mag niet van het schip af, maar vaart een aantal dagen langs het schiereiland de Artic Peninsula van Antarctica. Vanaf het schip zie je ijsbergen, walvissen, pinguïns, vogels en onderzoekstations.

Vorig jaar hebben we de reis nog niet direct geboekt, maar eens even goed gekeken wat het inhield. Welke mogelijkheden er waren, wat de ervaringen van andere mensen waren en welke kosten er allemaal nog bij kwamen (cruisen is alles behalve all-inclusive, kwamen wij achter). Deze winter worden dezelfde cruises aangeboden als afgelopen winter. Als het in Nederland winter is, is het in Antarctica namelijk zomer, de enige periode dat je er naartoe kan. Nadat de beslissing gemaakt was en de keuze voor de maatschappij & route gemaakt waren, was het een kwestie van de datum kiezen en boeken!

Afbeelding van google.nl

Op 11 december vliegen we naar Argentinië, Buenos Aires. Een week later gaan we aan boord van de boot en varen we langs de kusten van Argentinië, Uruguay, Falkland Eilanden, Antarctica en Chili. Half januari komen we weer terug naar Nederland. We houden jullie dan natuurlijk via onze blog op de hoogte van onze avonturen, voor zo ver de internetverbinding het toe laat daar.