Aan boord!

Vanochtend voor de laatste keer ontbeten naast het hostel. Daarna de koffers gepakt en uitgecheckt.

Nog even de nietmachine van het hostel geleend om de bagagelabels vast te maken aan onze koffers en toen zijn we richting het busstation gelopen.

Het was even zoeken naar de juiste bus, we moesten bus 45 hebben maar die reed 3 verschillende routes en niet elke bus zou bij onze halte stoppen. Na het aan een paar chauffeurs gevraagd te hebben zijn we in een bus gestapt. Halfverwege de rit begon de chauffeur vanalles te vragen waar we niets van snapten. Twee behulpzame medepassagiers hielpen als vertaler en het bleek dat de man alleen wilde weten of het klopte dat we naar een boot gingen. Dat klopte inderdaad.

Een aardige man uit de bus wees ons bij het uitstappen nog de te lopen route, maar die was op zich wel duidelijk. Er lagen namelijk 3 cruiseschepen in de haven en het was erg druk met toeristen.

We waren erg vroeg, boarden was officieel pas om 1 uur. We waren er nog voor 11 uur. Toch konden we al terecht. Na gevraagd te hebben welk nummer terminal we moesten hebben doorgelopen naar de juiste. Daar was het, in tegenstelling tot de rest van de terminal, lekker rustig. Bij de terminal stond al personeel met oranje clipboards om de weg te wijzen. We konden de bagage al inchecken en mochten ook gelijk al door naar de tassencontrole.

De wijn mocht mee aan boord “gesmokkeld” worden (1 fles p.p. is toegestaan) en het eten dat we bij hadden was ook geen probleem. Vervolgens moesten we ons aanmelden bij de cruise maatschappij voor de pas die je aan boord gebruikt. Daarmee kun je aan boord je hut deur open maken, betalen en dat soort dingen.

Daarna nog langs de douane, maar ook daar was geen rij. Vervolgens moesten we onze paspoorten inleveren. Dat heeft er mee te maken dat we door verschillende landen reizen.

We moesten heel even wachten en konden toen vrij snel naar de bus, die ons naar het schip bracht. We hadden niet gedacht dat het zo snel zou gaan, de priotity boarding had wel een flinke rij, maar wij waren “gewoon” en konden zo doorlopen. We zaten zo een beetje op de eerste bus naar de boot toe.

Na een fotomoment ( dat we overgeslagen hebben), liepen we na het scannen van het pasje het schip op. De hut hadden we vrij snel gevonden en ziet er goed uit. We hebben nog zelf wat gepoetst in de hut en zijn toen een rondje gaan lopen. Het schip was nog bijna leeg, op personeel na. Een goed moment om de boel te verkennen dus!

Uiteindelijk vonden we toch de medepassagiers, bij het buffet. Daar hebben wij ook geluncht. Evelien een Aziatische salade, Gijs noodles met rundvlees.

Toen we daarna naar de hut gingen waren de koffers er al. Die hebben we uitgepakt (primeur voor ons, wanneer pak je op vakantie nou een koffer uit?)

Daarna hebben we onze zwemkleding aangetrokken en zijn we het zwembad in gedoken. Het is namelijk 31 graden vandaag hier, super warm. Het zwembad is dus een prima plek om te vertoeven!