Montevideo, Uruguay

Vanochtend, vrijdag 20 december, kwam ons schip aan in Montevideo, Uruguay.

Dit was de eerste nacht dat we op zee waren tijdens het slapen, maar veel merkten we er nog niet van. Nu hebben we ook nog niet op ruige zeeën gevaren, dat komt nog. We hebben in ieder geval weer prima geslapen.

Na het ontbijt zijn we zelf de stad in gegaan, zonder tour. Om 8 uur meerde het schip aan en konden we van boord. Ik had zelf een stadswandeling gevonden langs een aantal bezienswaardigheden in het centrum, die hebben we gelopen.

Om 11 uur hadden we al ruim 10 km gelopen en alles gezien van ons lijstje, plus koffie gedronken in een restaurantje. Montevideo is een mooie, prettige stad. Wat relaxter dan Buenos Aires. De stad komt vriendelijker en netter over.

Na de wandeling zijn we dus weer terug aan boord gegaan. Het schip ligt hier nog tot half 4. Inmiddels is de temperatuur ook weer aardig aan het oplopen, we zijn dus blij dat we het wandelen er al op hebben zitten. Inmiddels is het ook aan het regenen en onweren, wel zo fijn dus dat we terug op het schip zijn.

Gijs voelt zich niet zo fit vandaag, een rustige middag is dus wel goed.

Eind van de middag werden de lampjes van de kerstboom hier aan boord aangestoken, dat wilden we natuurlijk niet missen. Er waren gingerbread cookies, warme chocolademelk, we moesten kerstliedjes zingen en de lichtjes van de boom gingen aan.

We merken nu ook meer dat het schip beweegt, er zijn golven van 3 meter waar we vanavond varen, windkracht 9. Morgen zijn we een dag op zee. De dag er na zijn we in Puerto Madryn, Argentinië, waar we een excursie geboekt hebben, naar de Peninsula Valdes, een natuurgebied. En natuurlijk naar de pinguins!