Puerto Madero, Buenos Aires, Argentinië

Vanochtend vertrok Eva voor haar eigen avontuur in Argentinië. Wij hadden nog een dagje in de stad.

Omdat we hier al een tijdje zijn en het meeste de afgelopen dagen al wel gezien hadden, besloten we in rustig tempo nog wat dingen te bezoeken die we overgeslagen hadden.

We zijn met de metro en de trein (de bussen staken voor een groot deel vandaag) naar Palermo terug gegaan. Door de staking was het in de bussen die wel reden en in de metro echt heel druk. Het ov in Buenos Aires is goedkoop en goed geregeld. Je hebt keuze uit bus, trein en metro in de stad. Dat kan allemaal met dezelfde pas. De trein was het goedkoopst, dan de metro, de bus is het duurst ( hoewel het omgerekend maar 30 cent kost!) De treinrit vandaag was best bijzonder, met open deuren. De ventilatie was daardoor wel prima, het was een warme, broeierige dag vandaag.

In Palermo hadden we het planetarium willen bezoeken. Dat was op maandag dicht, vandaar dat dat gisteren niet gelukt was. Het bleek echter vandaag ook dicht te zijn. We hebben er dus even rondom gelopen en in de schaduw uitgerust voor we weer richting de metro zijn gelopen.

Met de metro zijn we naar een boekwinkel gegaan, gevestigd in een oud theater.

Daarna zijn we naar Puerto Madero gegaan. De metro stopte alleen niet bij het punt waar wij we uit hadden willen gaan, maar een halte eerder! Gelukkig hadden we het net op tijd door en konden we er nog snel uit springen voor we weer terug zouden gaan naar waar we vandaan kwamen. De halte die we hadden willen hebben bleek afgesloten te zijn wegens werkzaamheden.

We hebben wat door de wijk en het park gelopen. Geluncht bij een Italiaans restaurant. De Nederlandse ambassade gevonden met daarbij het beeld van Anne Frank. En we zochten ook Prinses Beatrix, maar haar beeld stond niet meer op het pleintje.

Daarna hebben we nog wat boodschappen gedaan voor morgen, dan gaan we aan boord van het schip.