Palermo, Buenos Aires, Argentinië

Maandag hebben we fietsen gehuurd. hoewel de stad zich promoot als fietsstad, is het fietsen een avontuur op zich.

Er zijn maar weinig fietspaden en de meeste zijn smal en vol putten. De wegen die geen fietspaden hebben zijn vaak van grove stenen, een soort kinderkopjes. Echt relaxed fietsen is het dus niet. De fietsen zijn ook niet de meest comfortabele die er zijn, en het is flink warm hier in de stad.

Er zijn oversteekplekken Maar een “groen” licht (wit hier) houd niet in dat je geen kruisend verkeer hebt. Voor je de logica van het fietsen in deze stad door hebt, ben je dus zo een paar uur verder. Het fietsen op zich was dus best al een uitdaging. Maar op een gegeven moment begin je het door te krijgen. Ik heb in ieder geval nog nooit zo vaak een fietsbel gebruikt als tijdens deze fietstocht 😉

Het ging dus allemaal goed en de wijk waar we heen gingen, Palermo, was best goed te doen op de fiets. Het is een wijk met veel parken, museums en staatkunst.