Puerto Chacabuco, Chili

Na twee zeedagen komen er nu weer een aantal havendagen. Vandaag zijn we in Puerto Chacabuco.

Veel mensen noemen het puerto Chewbacca, maar dat is een starwars figuur šŸ˜‰

Het is een tender haven, en voor ons de eerste keer dat we dan niet met een excursie aan wal gaan, maar dat was gelukkig geen probleem. We hebben op het gemak ontbeten en toen de ergste drukte voorbij was, tender tickets opgehaald in de ocean bar op dek 5. We moesten nog even wachten tot ons nummer omgeroepen werd (nr 23) en toen konden we aan boord van het tender bootje stappen.

Het is een super klein stadje waar echt niets te beleven is. De meeste mensen gingen dus ook naar andere plaatsen in de omgeving. Wij hadden daar niet zo veel zin in en hebben wat rondgewandeld.

In de port-talk werd er al gezegd dat er bankjes waren, en dat dat het wel zo een beetje was. Dat klopte ook wel.

Toch is het een hele mooie omgeving en vonden we het niet vervelend. De cruise terminal was klein maar vrij nieuw. Er waren een paar tentjes met kraampjes met souvenirs, en verder hebben we door het dorp gelopen. Het is een mooie groene omgeving, mooi uitzicht. Het is dat het ‘koud’ is, maar het voelt qua sfeer bijna tropisch, zo groen. Het is vandaag 15-18 graden.

Wat er wel veel was, en dat hadden we ook al gezien voor we er heen gingen, zijn honden. Overal in elke tuin, in elke straat lopen honden.

We hebben gewandeld door de hoofdstraat, langs de supermarkt (die dicht was, want het is zondag), langs de kerkjes, langs de school, de benzinepomp, het uitzicht bij het water aan de andere kant van het dorpje bewonderd, door het park, langs het pinautomaat, langs het restaurant en toen waren we weer terug bij de cruise terminal. Het formaat van het plaatsje is te vergelijken met thuis.

Het begon flink te regenen aan het einde van de wandeling dus we besloten maar terug het schip op te gaan. Rondom het schip zwemmen wat zeeleeuwen, ook leuk om naar te kijken.

Verder hebben we niet veel gedaan. Wat gefilmd aan boord, wat laatste dingen geregeld voor de laatste vakantieweek (excursies enz). En in het zonnetje bij het zwembad gezeten.

Op de weg terug uit de baai vaarden we nog langs de MacĆ” vulkaan. we hadden ons plekje tijdens het avondeten zo uitgezocht dat we hem zouden zien, maar er was vooral dichte mist. Op het punt waar de vulkaan zichtbaar zou moeten zijn werd het zicht wel beter, maar nog te veel bewolking om echt de toppen te kunnen zien.