Gletsjers

Eerder dan verwacht waren we al bij de gletsjer vanochtend. We waren nog maar net wakker en moesten haasten om uit bed te gaan.

Het weer was niet echt iets om voor uit bed te komen, maar voor het eerst wel passend bij de regio. Bewolkt, koud, regenachtig en mistig.

We waren bij de Tempanos glacier. De gletsjer was mooi, maar na de enorme gletsjers op Antarctica vallen ze toch een beetje in het niet. Maar ook deze gletsjer had mooie kleuren en is mooi om van vrij dichtbij te kunnen bekijken. De diepblauwe kleuren bij de waterlijn waren erg mooi.

Bij het verlaten van de baai waar de gletsjer was sprongen er dolfijnen in de golven van de boot.

Vannacht zijn er veel vogeltjes aan boord van het schip beland. In veel hoekjes op dek zitten verschillende soorten petrels. De bemanning registreert de vogels en zet ze dan weer uit.

Vanochtend hebben we bij het zwembad gezeten, wat gelezen en gerust.

Vanmiddag zijn we naar de presentatie over de laatste twee havenplaatsen geweest. Tijdens die presentatie hebben we ontzettend gelachen om de luid snurkende man voor ons.

Ook zat er iemand te breien tijdens de presentatie. En gisteren was er ook al iemand een compleet tafelkleed aan het borduren. Het geeft wel weer wat de gemiddelde leeftijd is hier aan boord, denk ik.

Daarna hebben we nog een lezing bijgewoond over de vulkanen en aardbevingen in Chili.

‘S avonds was er een goochelaar als entertainment, wat niet zo ons ding is, dus we hebben een filmpje op de laptop gekeken.