Puerto Montt, Chili

De bedoeling was dat we vandaag aan zouden meren bij Puerto Montt, Chili. Maar dat ging niet door.

De weersverwachting was dat er sterke wind en hoge golven zouden zijn, wat tenderen onmogelijk zou maken. Ook was er kans dat de haven zou sluiten vanwege het slechte weer.

Daarop is besloten om de haven over te slaan en door te varen naar het eindpunt, San Antonio (Santiago), in Chili. Daar komen we morgen rond 2 uur in de middag aan. Ook daar precies voor het slechte weer verwacht is, zodat we er ruim op tijd zijn. Een dag eerder dan de planning is zelfs.

In de loop van de ochtend kwam er een nieuwe when&where (dagplanning) en een lijst met de excursies die ze voor morgenmiddag aanbieden. Dat hebben ze dus best snel geregeld.

Veel zit er voor ons niet bij qua entertainment vandaag, het zijn wat spelletjes, line-dance lessen van Karin van het entertainment, wat extra lezingen en de restaurants zijn langer open en extra open voor lunch.

Excursies zullen we ook niet doen morgen, ik denk dat we nog wel even in de haven gaan kijken, als het goed is zitten er daar zeeleeuwen bij de vismarkt. Verder zullen we de koffers inpakken en klaarmaken voor vertrek de dag er na.

Uiteindelijk zijn we ’s middags naar de ‘bioscoop’ gegaan. Daar draaide weer een BBC earth film. Het is een samenwerking tussen de BBC en Holland America line, het is wat meer achter de schermen informatie over hoe de documentaires tot stand komen en wat de filmmakers doorstaan om dicht genoeg bij de dieren en natuur te komen. Het is best interessant en grappig. En dit keer kregen we het voor elkaar tussen 2 slapende (en snurkende) mensen in te zitten.

Onze cruise heeft behoorlijk veel zeedagen gehad en ze kunnen best wat saai zijn. Een film of lezing bezoeken in de middag breekt de dag dan toch weer wat. Hoewel sommige passagiers dat soort activiteiten als het moment voor een middagdutje zien.

’s avonds zijn we nog naar de show gegaan, het was een show met de naam Classique van de zangers en dansers van het schip. We verwachtten een klassieke balletshow, maar verrassend genoeg zat er meer rock in deze voorstelling dan in die genaamd rock legends van vorige week. De voorstellingen zijn wel heel vreemd qua muziek combinaties en niet bij alle nummers passen de stemmen goed. Er zit ook geen verhaal in. Het is een afwisseling van zang en dans. Toch zitten er ook leuke stukken in, en de ‘missers’ zijn ook wel weer zo fout dat we er wel weer kunnen lachen.