San Antonio, Chili

Vandaag, een dag eerder dan verwacht, komen we aan in San Antonio. Dat is een kustplaats ter hoogte van Santiago in Chili.

Pas om 2 uur vanmiddag komen we daar aan. Eerst dus nog wat uren op zee. Rustig ontbeten, krantjes gelezen.

Later op de ochtend was er een wandeltocht voor het goede doel, voor een aantal kanker onderzoek doelen kon je rondjes lopen over het promenade dek. Daar hebben we niet aan mee gedaan.

Het viel gelijk met de meest interessante lezing van de cruise, als je het Gijs vraagt. Over Voetbal in Zuid-Amerika. Het was een vrij basis verhaal over voetbal en de voetbalcultuur hier, maar wel met leuke filmpjes en foto’s van de extremen. Erg vermakelijk, maar ook wat bizar. Zo was er een fan die de schedel van zijn overleden opa mee nam naar een wedstrijd om het kampioenschap. Zijn opa had hem fan gemaakt en hij vond dat die man, ook al was hij overleden, het niet mocht missen.

Daarna was het tijd voor de lunch. Eten is iets wat je echt de hele dag door kan doen hier aan boord. Het is gewoon goed eten, maar we vinden het niet heel speciaal. Vooral voor Evelien is het toch lastiger omdat die niet alles kan en wil eten, de keuze is dan toch beperkt.

De kilo’s die iedereen er bij eet tijdens een cruise zullen wij dus waarschijnlijk niet hebben bijgegeten. Ook lopen we dagelijks zo’n 20-30 trappen en wandelen we 10 km. Zelfs op zeedagen, op het schip. En we hebben regelmatig gezwommen.

Tijdens de lunch was er een mededeling van de Kapitein dat we rond half 2 loodsen aan boord komen en de verwachting is dat we om 2 uur aangemeerd zijn. Ook gaf hij een weer-update, dat het slechte weer inderdaad achter ons zit en doorvaren dus een goede keuze was geweest. Op dit moment is het lekker zonnig en een rustige zee.

Het aanmeren duurde wat langer dan verwacht, maar het is heerlijk warm en zonnig hier, ik denk een graad of 22. We zijn toen de grootste drukte voorbij was van boord gegaan, dat was rond 4 uur. We hadden het plan naar de vismarkt te gaan om naar zeeleeuwen te kijken, en daar zijn we ook naar toe gelopen.

Het is echt een vissersstadje. Het is absoluut geen mooie stad. We liggen echt in havengebied. De route naar de vismarkt liep over de boulevard. Daar waren allerlei kraampjes met kinderspeelgoed, snoepgoed en souvenirs. Richting de vismarkt werd het steeds smaller, drukker (en lager, niet op Gijs zn lengte ingesteld).

Zoek de zeeleeuwen šŸ˜‰

De vismarkt was wel een ervaring op zich, de geur was niet echt aangenaam. De zeeleeuwen hebben we genoeg gezien. En gieren, pelicanen, duiven en helaas ook meeuwen. Evelien werd helaas ondergescheten op d’r shirt. Toen er ook nog iemand een hond schopte, vonden we het wel genoeg en zijn we terug naar het ship gegaan.

Vanavond pakken we de koffers in en morgen gaat het volgende avontuur beginnen. Dan reizen we naar San Pedro de Atacama in het noorden van Chili.