Ushuaia, Argentinië

Vandaag hebben we de laatste geboekte excursie op het programma staan, een boottochtje door het Beagle kanaal, een wildlife cruise.

De tocht zal ons met een catamaran langs wat eilandjes varen om de wilde dieren te zien. Zeeleeuwen en vogels vooral, pinguins zitten hier ook wel, maar die gaan we waarschijnlijk minder zien omdat ze wat verder van de stad zitten. We hebben er op weg hierheen al wel verschillende kolonies van gezien in het kanaal. Er zitten hier vooral Magelhaen pinguins.

Ook varen we langs het iconische vuurtorentje. De excursie is niet dagvullend en meer geboekt omdat we hier op 1 januari zijn en er veel gesloten is. Zo zijn de meeste winkels en museums gesloten vandaag. Ons plan is om na de excursie nog even de stad in te gaan voor wat souvenirs. Tot nu toe hebben we nog geen enkele souvenir gekocht namelijk. We zijn daar niet zo goed in. Het meeste vinden we of te duur, of het zijn dingen waar je niets mee doet.

Het is uitzonderlijk warm hier vandaag, zelfs voor de zomer. Het is nu 8 uur in de ochtend en al 14 graden, en ze geven vanmiddag 20 graden af. Meestal is het hier een stuk kouder.

De boottocht was leuk, rustig, veel vogelsoorten gezien, toch ook een aantal pinguins, heel wat zeeleeuwen en de iconische vuurtoren, de vuurtoren aan het einde van de wereld, die in het echt eigenlijk maar klein was.

Eind van de middag varen we langs glacier alley. Er is ons al verteld dat het waarschijnlijk tegen zal vallen nadat we op Antarctica de enorme gletsjers gezien hebben, maar toch schijnt het mooi te zijn.

Mooi was het inderdaad. Het begint vast saai te klinken, al die omschrijvingen van landschappen, maar het voelt alsof we de laatste twee weken in een BBC documentaire rondlopen. Het ene na het andere adembenemende landschap.