4×4

Al vrij snel waren wij San Jose uit. De navigatie verloor even zijn satelietverbinding, maar toen zaten we blijkbaar al op de snelweg. Natuurlijk reden wij bij de tolpoortjes het verkeerde poortje in en moesten we achteruit. Echte toeristen dus!

Het was een mooie route door national park braulio carillo. prachtige uitzichten, scherpe bochten en een mooie omgeving. Op een gegeven moment lagen er takken op een van de rijbanen maar dat bleek een manier te zijn om aan te geven dat er op die rijbaan iets gebeurd is. Niets ernstigs gelukkig en we konden er zonder problemen langs komen.

Gijs was al aan het klagen dat de wegen te goed waren. In de reisgids stond dat het laatste stuk weg onverhard zou zijn en hij had zich er al helemaal op verheugd. Gelukkig kwam het goed, ongeveer 15 km voor het eindpunt reden wij een onverharde weg op. Putten en plassen genoeg voor Gijs om zich helemaal uit te leven in onze 4×4.
In onze reisgids stond ” geef toe aan de Indiana Jones in u en verken Costa Rica in een fourwheeldrive”. Nou, dat heeft hij gedaan!

We merkten tijdens het rijden goed verschil in klimaat. Het werd warmer en klammer. Ook viel er wat regen onderweg. Op de parkeerplaats bij de veerboot aangekomen was het behoorlijk warm. We moesten kaartjes kopen voor onszelf en apart betalen voor onze tassen toen we ingestapt waren. Veel kost het niet, totaal bij elkaar ongeveer 3 euro p.p.
We hadden wel het leukste bootje, die van ons voer aardig door en haalden iedereen in. Veel dieren zitten er niet langs de route, daarvoor is het te druk bevaren. In tortuguero moesten we overstappen in een watertaxi, die bracht ons naar het hotel. Ongeveer 3 min varen van het stadscentrum.

Ons hotel ziet er leuk uit, een tropische tuin, zwembad, en schommels ipv barkrukken. De deur van de lodge moet dichtblijven omdat anders wasberen je kamer plunderen en schoenen altijd binnen houden omdat er anders spinnen in kruipen. Even wat anders dan San Jose!

Na aankomst hebben we wat kleding gewassen en iets gegeten bij het hotel. Het regende ondertussen flink. Na het eten was het droog en hebben we een rondje gelopen over het terrein. We hebben heel veel mooie vlinders gezien, een aantal toekans en nog een aantal andere vogels. Evelien kruist alle dieren die wij zien af in het boek “The wildlife of Costa Rica”. Hopelijk hebben we aan het eind van de vakantie de meeste dieren gezien! Er zijn er wel een paar die we liever overslaan …