Black Friday

De temperatuur in San Jose is heerlijk. Het heeft nog niet geregend. Overdag is het ongeveer 27 graden. S avonds is het nog 20 graden en kun je heerlijk buiten zitten in een korte broek en t-shirt.

Gisterochtend zijn wij vroeg gaan ontbijten. Op de 5e verdieping in het hotel is de ontbijtzaal. We hebben op het terras gezeten met uitzicht over San Jose. Het ontbijt is heerlijk. Rijst met bonen (gallo pinto), scrambled eggs, american pancakes, worstjes, allerlei zoete broodjes, heerlijke vruchtenjams en vers fruit. Verder natuurlijk koffie, thee en vruchtensappen. Een goede start van de dag dus.

Na het ontbijt zijn we de stad gaan verkennen. Er zijn genoeg winkels en straatverkopers, ook al vroeg in de ochtend. Ook hebben we een supermarkt gevonden en water en koeken gekocht.

Omdat we zo vroeg waren was er tijd genoeg om nog wat leuks te doen. We hebben het Museo nacional de Costa Rica bezocht. Daar was een prachtige vlindertuin en werd de geschiedenis van de mensen in het land verteld.
Op de terugweg naar het hotel hebben we een soort bladerdeeg croissants en een zoet brood gevuld met fruit gekocht. Dat hebben we opgegeten op het plein naast het hotel. Tussen de honderden duiven die daar zitten. Nee, we zijn niet bescheten 😉

Begin van de middag is de auto gebracht. Daarna zijn we de winkelstraten doorgelopen. Niet om iets te kopen, dat was niet te doen. Het was black Friday. Het zijn de drukste dagen van de winkels voor de kerst. De meeste winkels geven flinke kortingen. De mensen stonden buiten bij de winkels in de rij te wachten tot ze naar binnen mochten. Binnen stonden er dan ook weer enorme rijen bij de kassa’s.

’s Avonds hebben we gegeten in het restaurant van het hotel. We zijn ’s middags op zoek geweest naar restaurantjes maar het zijn vooral mcdonalds, subways en pizza hutten. Verder vind je wel kleine lokale eettentjes maar alles is meer op afhaal en/of als snackbar idee ingericht.

Vanochtend waren we weer vroeg wakker. We zitten nog een beetje tussen de Nederlandse en Costaricaanse tijdzone in. Echt erg vinden we het niet want ’s ochtends vroeg is het overal nog rustig. Wel zo fijn nu we vandaag op pad gaan met de huurauto.