We zijn er!

We zijn er! De reis verliep goed. Het is een lange zit maar het kan altijd erger. De vorige keer dat Gijs naar Costa Rica ging had hij veel vertraging en duurde de reis 64 uur. Nu hadden wij geluk en waren alle vliegtuigen op tijd. De langste reis was met KLM van Amsterdam naar Panama City. We hebben tijdens de reis een paar films gekeken en Tetris en Weekend millionaires gespeeld tegen onze 10 jarige buurjongen Nicolas uit Guatemala. Er was wel wat turbulentie tijdens de vlucht ( handig als je net naar het toilet moet kwam Gijs achter).

Na 10,5 uur vliegen kwamen wij aan in Panama. Daar hadden wij rustig de tijd voor de overstap en hebben we wat rondgelopen om de benen te strekken en even wifi gezocht om het thuisfront te laten weten dat alles tot daar aan toe goed was verlopen.

Van daar uit was het een uurtje vliegen met Copa Airlines naar San Jose. Eigenlijk hadden wij plaatsen aan het pad omdat Gijs zo lang is en dan zijn benen af en toe kan strekken. De rij had 3 stoelen en naast ons zat een mevrouw met vliegangst. Zij is aan het pad gaan zitten waardoor Evelien bij het raam zat. In het donker mooi om de steden te zien en ook alle boten die lagen te wachten om door het panama kanaal te mogen. Deze vlucht had ook aardig wat turbulentie en we moesten de hele tijd met gordels vast blijven zitten. Maar na een uurtje kwamen we veilig aan. Evelien kreeg bij de landing wel hoofdpijn en last van haar oog, maar toen we geland waren was dat gelukkig ook weer over. Van de douane kregen wij een mooi stempel en we mochten het land nog in ook!

De bagage stond al op ons te wachten en vrij snel hadden we een taxi naar het hotel gevonden. De wegen in San Jose zijn goed. De rij-stijl is even wennen haha.

Uiteindelijk waren wij rond een uur of 8 Costa Ricaanse tijd (3 uur ‘ s nachts NL tijd) in het hotel in San Jose. Daar hebben we opgefrist, een drankje gedaan en zijn vervolgens lekker gaan slapen.