De laatste dag

Gisterochtend zijn we weer met het traditionele Costa Ricaanse ontbijt van Rijst en bonen de dag begonnen.

Daarna hebben we onze tassen alvast voor het grootste deel ingepakt. Een aantal oude kledingstukken laten we hier zodat er genoeg ruimte is in onze tassen voor souvenirs.

Vervolgens zijn we door de stad gaan lopen naar het La Sabana park. Een flink park waar sportvelden zijn om hard te lopen en te voetballen, speeltuinen en een stadion. In het park is ook een meer waar gevist werd en je kan waterfietsen. We hebben er doorheen gewandeld en een tijdje op een bankje gezeten. Daarna zijn we weer naar het centrum gegaan om souvenirs te kopen. Als lunch hebben we broodjes bij de panaderia gehaald.

’s middags hebben we niet zo veel gedaan. We waren moe en hadden niet veel zin om nog veel te lopen. Gijs heeft lekker een middagdutje gedaan en Evelien een boek gelezen.

Vandaag na het ontbijt pakken we de spullen en gaan we – met de trap, ook al zitten we op de 3e verdieping- naar beneden. De liften hier zijn gammel en onbetrouwbaar. Zul je net zien dat we juist vandaag vast komen te zitten in de lift en onze vlucht missen. Zelfs de nieuwe lift is regelmatig buiten gebruik.

Na het uitchecken gaan we met een taxi naar het vliegveld. Daar zijn we dan behoorlijk vroeg maar dat vinden we niet erg. Als het goed is zijn daar ook gewoon restaurantjes en winkeltjes.

We vliegen eerst om half 3 (CR-tijd, +7 uur is NL tijd) met Copa airlines naar Panama City. Vanuit Panama city vliegen om 18.55 uur CR-tijd met KLM weer naar Nederland. De tijd zit nu wel tegen want pas morgen in de loop van de ochtend, rond half 12, landen wij als alles mee zit op schiphol.

IMG_20151228_052322

IMG_20151228_061519