Luxe

Vandaag zijn wij van Tortugero met de watertaxi naar La Pavona gegaan. Dat is ongeveer 40 minuten varen. Het is met een motorboot dus veel dieren zie je niet. We kwamen nog wel een krokodil en een aantal vogelsoorten tegen.

Bij La Pavona stond onze auto geparkeerd. Van daaruit zijn wij gaan rijden naar Arenal. Eerst weer 15 km offroad en daarna over normale asfaltwegen. We hebben er 5.5 uur over gedaan. Best een flinke rit dus! Tussendoor zijn we nog wel gestopt om te lunchen. Dit keer heeft Evelien een burrito op en Gijs weer een hamburger.

Het was een mooie rit. We zagen het landschap veranderen en je merkte goed dat we uiteindelijk in hoger gebied terecht kwamen. De begroeiing is anders, meer naaldbomen. Maar het is nog steeds een tropisch bos. De laatste 8 km was weer offroad. We zagen de vulkaan, de arenal toen al liggen. Best groot en imposant, ook al is hij nu in slaapstand sinds 2012. Je ziet nog precies waar de lavastromen gelopen hebben.

Het hotel is erg luxe voor ons doen. Vanaf het balkon kijken we op de vulkaan. We hebben een flinke kamer met 2 tweepersoons bedden. In de kamer ligt een map met een evacuatieplan voor als de vulkaan tijdens ons verblijf besluit om uit de slaapstand te komen en uit te barsten.

Het terrein van het hotel is heel groot. Er zijn verschillende wandelroutes. Vanmiddag zijn we al naar één van de watervallen en een hangbrug gelopen. Vanavond willen we gaan zwemmen in het zwembad van het hotel dat gevuld is met natuurlijk bronwater uit het bos hier.

Onze plannen voor de komende dagen zijn een wandeling naar Cherro Chato, een inactieve vulkaan naast de Arenal. Het is een flinke hike maar als we boven zijn kunnen we zwemmen in het krater-meer. Verder willen we een paardrijtocht maken, hot springs bezoeken en de laatste ochtend vanuit het hotel nog een wandeling met gids doen.