Regen

De tweede dag in Tortuguero was vooral regenachtig. Sochtends zijn wij voor een hike het national park in gegaan. Het is prachtig, maar het ging al snel regenen en bleef regenen. We waren blij dat we kaplaarzen gehuurd hadden want het was erg modderig. We waren van plan nog naar het schildpad museum te gaan maar waren eigenlijk zo verregend dat wij wat te eten hebben gekocht en terug naar de lodge zijn gegaan. Daar hebben we wat kleding gewassen en op de veranda naar de regen gekeken. Niet normaal zoveel water!

De derde dag zijn wij vroeg opgestaan. Wij hadden een excursie geboekt om 6 uur, maar de eerste boot naar het stadje gaat pas om 8 uur. Wij hadden geregeld dat wij een lift kregen van de medewerker die om half 6 het personeel voor het hotel ophaalt. Om 6 uur stapten we de kano in voor een tour door het park. De tour duurde 2.5 uur en helaas regende het veel. De gids vertelde dat het water op veel plekken wel 1.5 meter in de jungle staat door de vele regen van de afgelopen dagen. Daardoor kruipen o.a.veel kaaimannen en krokodillen de jungle in. Maar we hebben toch veel gezien: twee kaaimannen, twee grote leguanen, alle drie de apensoorten die hier voorkomen, een luiaard, een springende vis en vele vogelsoorten.
Na de tour was het even droog. We hebben toen over het strand gewandeld en bij de vissers gekeken.

Daarna hebben we weer kaplaarzen gehuurd en zijn we zelf nogmaals het park in gegaan. Helaas begon het toen wij een paar honderd meter in het park waren weer flink te regenen. Gelukkig zijn er schuilhutten maar de buien gaan soms best lang door. Uiteindelijk toch in de regen doorgelopen. Wat jammer is want dan zie en hoor je minder dieren. Toch weer genoeg dieren gezien: mieren, spinnen, hagedissen,verschillende vogels, een eekhoorn en een agouti. En na alle regen kwam gelukkig nog zon! De route in het park gaat terug over het strand en gelukkig hield de regen toen op. Al snel werd het zelfs behoorlijk warm. Heerlijk! Met onze voeten in het lauwwarme zeewater teruggelopen. Na de hike hebben we wat lokale specialiteiten geproeft (Evelien heeft fajitas op en Gijs een hamburger haha).
Daarna zijn we weer naar het hotel gegaan. Daar aangekomen begon het -hoe kan het ook anders- te regenen.

Tortugero is een mooie plaats, maar het is erg afgelegen. Ons hotel lag, hoewel het mooi is en er veel dieren zitten, toch wat onhandig. We moeten altijd met een watertaxi naar het stadje om iets te doen.
Het nationale park is echt prachtig. Geluiden van kikkers, krekels en brulapen maken dat je je echt in de jungle voelt hier en het ziet er uit als een paradijs. Je anti-insectenspray heb je hier ook wel nodig. Alleen jammer dat het stadje verschrikkelijk toeristisch is.

We hebben het hier goed naar ons zin gehad! Vandaag gaan we weer door naar het volgende avontuur!