Antarctica dag 3

Ook vandaag werden we weer wakker met uitzicht op de prachtige besneeuwde bergen en een kilometerslange gletsjer.

Vandaag zijn er wetenschappers aan boord van het Palmer station om lezingen te geven. Dat station ligt op het eiland Anvers. De wetenschappers zijn vanochtend vroeg aan boord gekomen.

De bedoeling was dat we daarna door Lemaire channel zouden varen, maar die route werd geblokkeerd door een redelijk grote ijsberg en veel los ijs. Een ander, kleiner schip, de Legend, probeerde het wel, maar kwam er ook niet doorheen, plus dat er net voor hun een lawine was waardoor er nog meer sneeuw en ijs in het water kwam.

De uitzichten waren geweldig, ondanks dat we niet door het kanaal konden varen. Veel ‘hanging glaciers’ aan de zijkanten van de bergen. Pinguin kolonies. Prachtig weer, de zon geeft de bergen en sneeuw nog een extra speciale glans. Hoewel het vreemd voelt op Antarctica, heb je gewoon een zonnebril nodig omdat alles zo helder wit is.

Dat het kanaal niet doorvaarbaar was, zorgt er wel voor dat er extra tijd overblijft om nog ergens anders naar toe te gaan vanmiddag. Eerst gaan we nu naar Paradise Bay.

In paradise bay waren veel Ezelspinguins en de onderzoekstations van Chili en ArgentiniĆ«. We hadden ook hier weer prachtig weer, met een muts op was eigenlijk zelfs te warm. Het was zo’n 6 graden. De baai was inderdaad paradijselijk. Ik denk niet dat we ooit in ons leven ergens nog zulke mooie pure landschappen gaan zien als hier.

Gijs wilde graag nog een keer zwemmen, dat hebben we vanmiddag gedaan. Nu kunnen we tenminste zeggen dat we gezwommen hebben op Antarctica. Dat het zwembad 27 graden was moeten we er dan eigenlijk niet bij vertellen šŸ˜‰

Eind van de middag was er een presentatie van de onderzoekers van het Palmer station waar we naar toe zijn gegaan.

Daarna zagen we nog een dwergvinvis, een zuidkaper en nog meer pinguins en bultruggen. De hele dag was het heerlijk helder weer.

Rond 7 uur savonds werden de onderzoekers weer opgehaald en gingen ze terug naar Palmer station.