Antarctica dag 4

Vannacht was het goed te merken dat het weer om sloeg, aan de geluiden van de wind en het schommelen van het schip door de golven.

De route die vannacht eigenlijk gevaren had moeten worden kon door het weer en door een blokkade van ijsbergen (in een straat waar we gisteren overdag wel 2x door zijn gevaren) niet doorgaan. De route is daarop aangepast en een paar uur later vaarden we alsnog Dallman bay in.

Het is nog wel de vraag of we naar de Pinguin kolonies op Deception island kunnen vandaag, omdat we om die te zien vrij dicht bij de kust moeten varen en op het moment is de wind daarvoor te hard.

Het weer klaarde in de loop van de ochtend op, het landschap in Dallman bay was adembenemend. Ook hier weer veel pinguins gezien en enkele bultruggen.

Helaas is de wind niet gaan liggen en kunnen we daardoor niet naar Deception island.

De kapitein heeft daarom besloten om eerder dan de planning was door te varen, om richting Drake passage te gaan. Op dit moment zijn daar golven van 8 meter, maar die zouden dan als het mee zit een stuk minder hoog moeten zijn als wij er aankomen.

Vanmiddag hebben we dus nog extra van het uitzicht genoten, deze laatste dag hier. We hebben nog bultruggen gezien, Ezelspinguins en Stormbandpinguins.

Vanavond en morgen worden er in ieder geval ook al flinke golven verwacht.