Recoletta, Buenos Aires, Argentinië

Nadat we de dag begonnen met een ontbijtje, zijn we eerst op zoek gegaan naar wisselkantoren om geld te wisselen.

Uit pinautomaten kun je namelijk maar maximaal 1000 ARS halen. Toen die limiet ingesteld was, was het nog een redelijk bedrag, maar een paar maanden terug is de waarde van de Argentijnse peso flink gezakt. nu is de limiet dus omgerekend zo een 15 euro per dag, waar je 10 euro aan kosten bij betaalt. Dat schiet niet op. De wisselkantoren konden we snel vinden, maar waren nog niet open. Daarom zijn we doorgelopen naar de wijk Recoletta.

Daar is het Cemeterio de la Recoletta. Een begraafplaats die te bezoeken is. De graftombes zijn bijzonder om te zien en er liggen een aantal bekende mensen begraven, zoals Evita.

Nadat we de begraafplaats bekeken hadden en de markt die in het park er voor gehouden werd zijn we doorgelopen naar de wijk Palermo. Het was eigenlijk net iets te ver en te warm, dus tegen de tijd dat we er aankwamen waren we alledrie moe en toe aan een pauze. Die hebben we in een Italiaans restaurant genomen, waar het eten echt heerlijk was. Dit keer kregen we ook echt wat we besteld hadden.

Na de lunch besloten we terug te gaan naar het centrum en Palermo op een andere dag te bezoeken. We zijn met de metro terug gegaan en hebben euro’s omgewisseld voor pesos.

Hoewel we met onze creditcards vaak wel kunnen betalen, kun je dan vaak geen fooi geven en niet overal kun je met je kaart betalen, bijvoorbeeld niet als je je ov-kaart wil opwaarderen. Contant geld is dus toch gewoon nodig, dan maar via een wisselkantoor. We hadden wel wat pesos meegenomen uit Nederland, maar dat was niet genoeg voor de hele reis.