Naar India

Een dag voor mijn vlucht bracht Gijs mij naar het station in Goes en vertrok ik richting schiphol, met de trein. Niet lang na vertrek moest de trein al langzaam rijden omdat er een persoon op het spoor liep. Gelukkig viel dat uiteindelijk mee.
Bij de overstap vielen er veel treinen uit, ook de mijne, omdat er een kapotte bovenleiding was op het traject naar Amsterdam.
Ik besloot het uit te wachten en niet lastig te doen om er alsnog te komen via een andere route, de verwachting was dat het een uur zou duren. Ik had toch de tijd.
Maar toen kwam er toch opeens op een perron er tegenover een trein met op de borden bestemming schiphol. Ingestapt, er werd omgeroepen dat de trein inderdaad naar de luchthaven zou gaan en dat klopte gelukkig. Vanaf de luchthaven heb ik een shuttlebus gepakt naar het hotel. Omdat mijn vlucht vrij vroeg gaat sliep ik een nachtje in het van der Valk hotel bij Schiphol. Vroeg naar bed, de wekker gaat om 3 uur.

Net voor de wekker werd ik wakker, geducht, pogingen gedaan koffie te zetten op de kamer (die mislukten) en dus maar ingepakt en op naar Schiphol. Daar was het ondanks de vroege tijd (4 uur) enorm druk. Het was even zoeken waar in alle chaos, maar ik kon vrij vlot mijn tas inchecken. Toen begon de rij voor de security. Het begon ergens achterin een hoek, langs buiten, weer binnen, stapvoets zigzaggend door de hallen, de trap op, daar weer rijen en na 1 uur en 20 minuten was ik er doorheen.

Nadeel van zo vroeg zijn is wel dat er niet veel open is, en om nou weer een uur in de rij te gaan voor koffie of ontbijt stond mij tegen. Gelukkig had ik water en repen bij. Wat later openden er meer voorzieningen en heb ik een ontbijtje en koffie gekocht. De mensen die ik later sprak hadden er 2.5 uur over gedaan om door security te komen, dus blijkbaar heb ik geluk gehad.

De eerste vlucht had al aardig vertraging, een uur en 20 minuten, maar gelukkig deed het vliegtuig er wat korter over naar München, wat tijd terug ingehaald dus, waardoor er toch nog een uur over bleef om over te stappen. Dat ging gelukkig zonder problemen en inmiddels had ik ook al wat groepsgenotengevonden. Toen in het vliegtuig naar Delhi. Het duurde even voor we konden landen, dus ook daar vertraging.

Op de luchthaven viel het allemaal mee met de drukte en ik was vlot door de rijen heen. Stempels in het paspoort en door naar de bagage. Gelukkig zag ik mijn tas al snel op de band liggen. Het was al ruim na middernacht. De transfer naar het hotel duurde even omdat er iemand van de groep geen koffer had. Die wordt nog nagestuurd en is er pas over 2 dagen.

Buiten de luchthaven voelde het alsof ik in een tropisch zwemparadijs liep. Het heeft veel geregend de laatste dagen, dus hoge luchtvochtigheid. En tussen de 25 en 35 graden.

Het verkeer viel mee, het was midden in de nacht en dus vrij rustig op de wegen. Uiteindelijk was het half 3 snachts dat we in het hotel waren en om 3 uur lag ik in bed.